fbpx
Selecteer een pagina

Student Alpha Enschede

De cursus die jou helpt na te denken over de belangrijke vragen van het leven!
Aanmelden

Geloof jij dat er ‘iets’ is?

Student Alpha is een unieke cursus waarbij we de basis van het christelijk geloof behandelen. Je verdiept je in vragen zoals:
  • “Wat is het doel van het leven?”
  • “Bestaat er iets als God?”
  • “Waarom ben ik bang voor de dood?”
  • “Heeft Jezus echt bestaan?”
  • “Wat is het antwoord op de vraag waarom ik besta ?”
De cursus biedt je de mogelijkheid om samen na te denken over de belangrijkste vragen van het leven. Dit is iets wat jouw kijk op het leven zeker zal verdiepen.

Zo’n unieke cursus mogen jij en eventueel je studiegenoten of vrienden niet missen. Een reactie van een deelnemer:

“Ik heb genoten van de open gesprekken over de manier waarop mensen naar het leven kijken. De Alpha cursus is echt een uitgelezen kans om die kijk te verbreden en meer te leren van anderen. Maar het zijn vooral ook gewoon ontzettend gezellige avonden! Echt een aanrader!”

“Dankzij Alpha ben ik in gesprek gegaan met gelovigen en heb ik mij verdiept in het christendom. Ik heb ontzettend leuke mensen leren kennen en mooie verhalen gehoord. Ik heb al mijn vragen over het geloof kunnen stellen en verschillende onderwerpen bediscussieerd als Jezus, het kwaad en de Bijbel. Het waren erg gezellige avonden waarvan ik veel heb geleerd. Ik kan de Alpha cursus zeker aanraden voor zowel gelovigen als niet-gelovigen.”

Veelgestelde vragen

Wat brengt de cursus me?

Een hoop gezelligheid, een gratis maaltijd en veel diepgang.

Maar ik ben niet christelijk...

We vinden het gaaf om met elkaar op zoek te gaan naar belangrijke vragen in het leven. De cursus is voor iedereen van 17 tot en met 28 ongeacht je achtergrond. Hoe meer achtergronden, hoe beter de cursus zal zijn.

Maar ik ben wel christelijk...
Geen probleem, ook jij mag er zijn 🙂. Het is vaak bijzonder verfrissend om je eens alleen met de basis bezig te houden.
Ik twijfel of het iets voor me is.

Kom gewoon eens een keer kijken, wanneer het bevalt kan je vaker komen! Mocht het niet bevallen, dan kostte het slechts een avond (en heeft het gratis eten opgeleverd 😉 ).

Hoe zit het met corona?

In verband met corona bieden we een fysieke cursus aan in kleine kring en een online cursus. Na opgave kan je aangeven waar jouw voorkeur ligt.

We zullen op woensdag 30 september 2020 starten met zowel een fysieke cursus (18:30) als een online cursus (19:30) . De fysieke cursus start met een gezamenlijke maaltijd en de online cursus met een online starter.  Daarna wordt een onderwerp behandeld en gaan we door naar het belangrijkste onderdeel: Het met elkaar bespreken van het onderwerp. Het onderwerp en de bespreking gelden ook voor de online cursus. Hierdoor zorgen we ook dat elke mening besproken kan worden. Meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in, dan krijg jij meer informatie! 

Aanmelden of meer informatie?

Wij zullen je gegevens uitsluitend gebruiken om je meer infomatie te appen of mailen. Wees niet bang, we zullen er geen misbruik van maken.